Cele mai importante 3 reguli de bune maniere ale jocurilor de masa

Posted by John 18.03.2017 0 Comment(s) Idei de pus in practica,

Ai fost invitat la un prieten pentru o seara de jocuri, dar nu te lasa sa amesteci cartile sale, sau te pune sa iti pui bautura pe o masa la 3 camere departare si iti muta pionii pentru tine. Asta nu e distractiv deloc. Dar ce ar trebui sa faci? Ce spune ghidul bunelor maniere ale jocurilor de masa?

Din pacate nu am gasit o carte oficiala cu aceste maiere ale jocurilor de masa nicaieri si nu cred va aparea in curand, dar am niste sfaturi rapide.

Urmareste regula de aur

Probabil ai auzit undeva citatul. Eu l-am auzit prima data cand eram copil in filmul Aladdin. Un jafar bine deghizat ii spune eroului despre Regula de Aur "Cel care are aurul..face regulile"
Aceasta are sens cand e aplicata in jocuri, dar in acest caz "Cel care detine jocul dicteaza cum este tratat jocul”.
Te joci cu cineva nou? Nu stii cum sa ii tratezi jocurile? Sunt 3 moduri usoare de a afla.

  • Priveste Ai observat ca detinatorul jocului amesteca pachetul de carti cu grija ca sa nu se indoaie? Nu amesteca pachetul de carti rapid
  • Asculta Jucatorii care au grija de jocul lor de obicei dau ponturi verbale. Uneori sunt subtili "Jocul asta e minunat! Plin de informatii secrete cat timp piesele nu sunt marcate" Uneori mai putin subtili: "Daca trantesti iarasi piesa aceea te poti tranti pe tine in scaunul masinii si sa pleci!!!"
  • Intreaba Cred ca aceasta este pe departe cea mai buna abordare si cea mai simpla. Aminteste-ti, jocul pe care il joci l-a costat pe proprietar 200 de ron sau mai mult, deci intreband "Hey pot sa imi pun paharul pe masa sau ai un stand tv pe care pot sa il pun?" vei primi multa iubire de la prietenul tau. In plus, raspunsul sau iti va da de inteles cat de protectivi sunt asupra jocului.

Arata respect

Nu sunt super selectiv asupra jocurilor mele. Pentru mine cat timp jocul este jucabil, nu sunt divulgate informatii prin semne si jucatorii au grija de jocurile mele nu voi avea probleme. Asta fiind spus, iubesc cand oamenii sunt super grijulii cu jocurile.
Daca cineva gaseste o alta suprafata pe care sa isi puna cana si nu pe masa de joc, ii consider super.
Daca tin un servetel la indemana sa se asigure ca degetele lor nu sunt uleioase, stiu ca apreciaza faptul ca aduc jocuri.
Jucatorii care realizeaza ca sunt mai brutali cu piesele si se opresc sau zic ceva intr-un mod dragut jucatorului nou sunt ingerii cartonului.
Pot sa va spun ca aceste exemple simple de respect arata ca oamenilor din jurul mesei mele le pasa de mai mult decat doar de joc, le pasa de investitia mea personala.

Preia controlul

Noptile de jocuri ar trebui sa fie distractive. Daca nu sunt poate ar trebui sa iti exersezi abilitatea de a prelua controlul situatiei.

Ca si detinatorul jocului

Daca este un jucator in grupul tau care nu iti indeplineste asteptarile legate de ingrijirea jocurilor, este timpul sa ai o discutie intre 2 ochi cu acea persoana. Nu trebuie sa fie o discutie infierbantata, dar trebuie sa le spui ca nu iti convine comportamentul lor. Daca acest comportament continua, poate ar fi timpul sa fie scos din grup sau sa nu i se mai permita sa se joace cu jocurile tale. Recomand sa nu faci un spectacol din asta. Prietenia e mai imortanta decat un joc si a rusina pe cineva in public nu este o metoda buna de a castiga prieteni si de a influenta oameni.

Ca si participant

Revenind la scenariul introductiv, ar fi foarte dificil pentru mine ca sa joc cu cineva care este extrem cu grija jocului. Nu stiu pe nimeni care sa fie atat de particular cu jocurile sale incat sa nu te lase sa il atingi. Dar daca as cunoaste, iti pot spune asta-nu m-as juca jocurile sale, chiar si daca ar incemna sa nu merg la noaptea sa cu jocuri.
Cum am spun inainte, jocurile ar trebui sa fie distractive! Orice detinator de joc care iti strica distractia poate fi "intrecut" prin cumpararea jocurilor tale. Si apoi organizeaza propria noapte a jocurilor. Sau poti sa intrebi daca ai voie sa iti duci jocurile la noaptea lor a jocurilor. Cand te joci jocurile tale, detii aurul.

Ganduri finale

Iepurele meu mi-a ros cutia de Suburbia. Vina mea, mi-am lasat punga cu jocuri pe podea. Nu e prima data cand se intampla. Cutia mea Power Grid a fost "semnata" de iepurele meu anterior. Cand sotia mea a vazut cutia si-a cerut scuze de multe ori. Eram confuz pentru ca nu ea o facuse dar apo a explicat ca ea ar fi crezut ca m-as fi suparat considerand ca ea s-ar fi suparat daca iepurele ii rodea cartile.
Inteleg acel gand,dar in jocuri acesta nu este valabil. Da,copia mea de Suburbia s-ar fi putut sa isi piarda din valoarea de vanzare azi, dar pentru mine valoarea consta in oportunitatea de a juca jocul,sa te distrezi cu prietenii si sa iti exersezi mintea intr-un loc social. Te incurajez sa preiei aceasta mentalitate, sa ierti rapid cartea indoita, piesa ciobita si sa iti amintesti ca valoarea este timpul consumat. In acelasi timp, te incurajez sa tratezi cu respect obiectele altora.
Acum...du-te si joaca-te! (Joseph - Art of boardgmaing)

Leave a Comment