Escape Room

Posted by John 13.08.2015 0 Comment(s) Distractie la club,

In 2013  o firma de software pentru jocuri intra in parteneriat cu o echipa de cercetare in domeniul inteligentei artificiale cu scopul de a crea un AI care sa interactioneze cu clientii si sa adauge complexitate jocurilor. In 2015, in timpul testarii creatorii acestui “Game Master” observa ca cineva din echipa de test a incercat sa acceseze linii din codul de baza al AI-ului.

Echipa de test este concediata si este adusa o alta echipa sa completeze testul BETA al sistemului. Echipa isi primeste cartile de access si este condusa in camera de test - o zona complet controlata de firma. Imediat cum echipa intra in camera, usile se inchid. Cei care monitorizeaza sistemul raman surprinsi, ce s-a intamplat? In acel moment se aude o voce robotica. AI-ul spune ca ii placea vechea echipa, ii cunostea. Era o echipa capabila si AI-ul nu va permite pe nimeni inferior sa le ia locul. AI-ul spune ca e randul lui sa iti testeze echipa si daca reusesc sa completeze in maxim 60 de minute jocurile create de el se vor califica. Daca esueaza vor ramane inchisi in camera si AI-ul va scoate aerul din camera. Este un joc - pe viata si pe moarte.

Desi e ciudat, jocul contine un Easter Egg :  Din echipa de test initiala, o persoana observa un bug al AI-ului, care il raporteaza dar care nu este rezolvat. Prin acesta este introdus in programarea AI-ului un -”Easter egg”, o comanda speciala care poate deactiva AI-ul. Aceasta functioneaza cu o cheie speciala, care a ascuns-o intr-un puzzle in camera de test inainte de a pleca. De atunci cheia ramane ascunsa.

Echipa de test trebuie sa treaca testele date de AI sau sa gaseasca Easter Egg-ul inainte ca sa expire timpul. Vor reusi?

Vei putea fi tu in echipa de BETA testeri. Doar aduna-ti prietenii pentru aceasta distractie!

Inscrierile incep din septembrie ... dar pina atunci, pagina de Facebook este
https://www.facebook.com/escaperoommures

Leave a Comment