Escape Room, o noua metoda de distractie!

Posted by John 15.02.2016 0 Comment(s) Distractie la club,

După ce ajungi acasă ce anume îți mai trebuie? Să te pui în pat și să te odihnești sau să ieși în oraș cu prietenii la o distracție. Normal, acest zilele cu ieșitul le putem număra pe degete, pentru că timpul lucrează împotriva noastră. Totuși în aceste momente libere vrem să găsim ceva nou ceea ce însă nu este ușor.

O nouă metodă de distracție ar fi Escape Room-urile din oraș. E o distracție în grup cu avantajele pe care voi încerca să le arăt în aceste rânduri.

Nu trebuie să fiți Sherlock Holmes ca să scăpați dintr-o camera de evadare. Trebuie doar să săpați în mintea voastră și să căutați indiciile corecte. Majoritatea puzzleurilor sunt ușor de rezolvat, doar trebuie să nu vă stresați și să lucrați în echipă.
În plus camere de evadare nu sunt stresante, chiar dacă sunt spații mici, foarte mici, și foarte-foarte mici. În majoritatea cazurilor ele sunt destinate să căutați, să descoperiți și să puneți indicele cap la cap. Nu trebuie să fiți super erou, puzzleurile nu necesită forță supraomenească, asta doar dacă nu întâlniți o cameră unde trebuie să vă bateți cu Superman sau Hulk. Majoritatea camerelor au și un ajutor care vă stă la dispoziție în cazul în care vă blocați.

Aceste camere de evadare sunt cooperative. Asta înseamnă că toți pentru unul și unul pentru toți! Ajutați-vă, împărțiți sarcinile și luptați împreună pentru aceeași cauză. Persoanele competitive trebuie să …. să caute o cameră în care sunt îndeplinite și dorințele lor.
Ca și rezultat, cameră de evadare poate să unească și să lege prietenii între participanți, chiar dacă aceștia abia se cunosc. Sunteți totuși închiși într-o cameră, în care trebuie să interacționați, să vă cunoașteți, unii să devină lideri, alții executanți, scopul comun este să conlucrați.

Acest lucru vă poate apropia. Din acest motiv aceste camere sunt perfecte nu numai pentru familii, un grup de prieteni dar și pentru team building în firme, unde poate diferite departamente nu se întâlnesc.

Membrii grupului sunt în continuu în cursa contra cronometru. Aveți la dispoziție 1 oră, ceasul astfel devenind inamicul vostru. Fiți atenți la fiecare minut. Dealtfel un minut în fața oglinzii nu este aceeași cu un minut în fața toaletei când trebuie urgent să te ușurezi. La fel este și în camerele de evadare. Minutul este stresant, dar introduce adrenalina.

Dacă intri într-un joc de acest gen o să te simți ca și un actor într-un film. Senzația este reală trebuie să intri în rolul acelui personaj din story line ca să puteți rezolva misterul camerei. Un actor bun poate face asta. Demonstrați că și voi sunteți actori buni.

Cine a rezolvat primul puzzleul? Cine a reușit să găsească codul secret? Cine și-a dat seama de pista falsă? Sunt întrebări care după ieșirea din cameră vor isca discuții aprinse, însă orice discuție chiar și aprinsă poate duce la socializare, la o dezbatere de care vă veți aduce aminte mult timp după eveniment.

Ba mai mult veți învăța de la colegii din cameră cum ați putea gândi pe viitor în situații critice sau să vă simțiți mândru ca ați fost persoana cheie în succesul grupului.

În final ca și concluzie camere de evadare sunt în locație în care vă veți distra și asta este cel mai important lucru să ne distrăm!

Leave a Comment